Flødeboller – Store bøffer med vanilje og citron

En ekstra stor flødebolle på bund af sprød kiks tilsmagt med vanilje og lidt citron, som giver en frisk smag til det søde skum.

Sådan gør du

  • 1 Hæld vand, sukker (gem 1 spsk.), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.
  • 2 Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 grader (til massen er tyknet til sirup og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken). Pisk imens æggehviderne stive med salt og det resterende sukker.
  • 3 Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elspisker). Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 10 min. piskning , så hav tålmodighed).
  • 4 Pisk skummet med citronskal, smag til, og kom det i en sprøjtepose (evt. med glat tyl).
  • 5 Sprøjt forsigtigt skum ud på hver kiks, så det former en høj top. (Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn).
  • 6 Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig (det bliver fastere, jo længere de står).
  • 7 Overtræk flødebollerne med chokolade. Det gøres nemmest ved at smelte ekstra chokolade og dyppeflødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.
  • 8 Drys evt. med pynt, og lad chokoladen størkne inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Flødeboller – Store bøffer med vanilje og citron

Tip

Rigtige flødebollevafler kan købes i specialbutikker. Smag skummet til med skal af andre økologiske citrusfrugter, f.eks. grape eller mandarin.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier