Flødeboller – Klassiske, med vaniljeskum og mørk chokolade

En klassisk flødebolle med dejlig, let vaniljeskum – drys den med kokos, hvis det er din favorit.

Sådan gør du

  • 1 Hæld vand, sukker (gem 1 spsk.), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.
  • 2 Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 grader (til massen er tyknet til sirup og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken). Pisk imens æggehviderne stive med salt og det resterende sukker.
  • 3 Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elspisker). Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 10 min. piskning , så hav tålmodighed).
  • 4 Kom skummet i en sprøjtepose, og sprøjt det forsigtigt ud på hver vaffel, så det former en høj top. Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn.
  • 5 Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig (det bliver fastere, jo længere de står).
  • 6 Overtræk flødebollerne med chokolade. Det gøres nemmest ved at smelte ekstra mørk chokolade og dyppe flødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.
  • 7 Drys evt. med pynt og lad chokoladen størkne inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Flødeboller – Klassiske, med vaniljeskum og mørk chokolade

Tip

Rigtige flødebollevafler kan købes i specialbutikker. Skummet kan smages til med 3-4 dråber pebermynteolie, det giver et lækkert og forfriskende skum, som er knap så sødt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier