Flæskestegsburger med figner

Saftig burger med sød smag fra syltede rødløg, balsamicoeddike og friske figner. Det smager af jul.

Sådan gør du

  • 1 Gnid salt godt ned i ridserne. Læg stegen i en lille bradepande. Sæt et stegetermometer ind midt i kødet. Sæt stegen ind i en kold ovn, og sæt ovnen på 200 grader i ca. 1 ¼ time. Mærk, om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.   
  • 2 Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.  
  • 3 Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.  
  • 4 Skær løg i både, og kom dem i en lille gryde med vand, sukker og eddike.  
  • 5 Kog op, og lad dem simre 2 minutter.  
  • 6 Sluk, og afkøl med låg.   
  • 7 Rør dressingen sammen.   
  • 8 Lun bollerne, skær figner i skiver og fyld bollerne med skiver af flæskesteg, figner, dressing, salat og løg.   
  • {{recipeDoneText}} Flæskestegsburger med figner

Opskriften er udviklet af