Flæskesteg med sommergrønt

Flæskesteg med sommergrønt

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 519 kcal
  • Fedtenergi 29 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tænd ovnen på 200 grader. 
  • 2 Gnid sværsiden med salt, det er uhyre vigtigt, fordi sprød svær er afhængig af denne manøvre, så ned mellem hvert snit.
  • 3 Læg stegen i en lille bradepande eller et ovnfast fad. 
  • 4 Stil stegen i ovnen i ca. halvanden time, brug stegetermometer, kernetemperaturen skal være 65 grader.
  • 5 Hvis sværen er sprød, er alt godt, hvis den mangler lidt, så kan man skrue op for varmen til 250 grader, til sværen er sprød.
  • 6 Efter at stegen er ude af ovnen, skal den lige stå frit på bordet i fadet og trække, i 10 minutter, inden den skæres i skiver. 
  • 7 Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
  • 8 Skyl, tør og hak persille fint. 
  • 9 Skrub eller skræl gulerødderne og del dem på langs. Læg dem i en gryde, drys med salt, dryp med olie, overhæld dem med kogende vand og kog i 4 minutter. 
  • 10 Kom ærterne ved, kog op og hæld vandet fra. 
  • 11

    Anretning

    Anret skiver af steg med gulerødder, ærter og kartofler med persille ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg med sommergrønt

Tip

Når der angives, at der er steg til 4 personer, er det fordi der er kød i overskud til smørebrød eller sandwich til dagene efter.

Opskriften er udviklet af