Flæskesteg med pæresalat

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Dag 1:
  • 2 Start grillen op.
  • 3 Sørg for at sværen er ridset igennem hele vejen ud til kanterne.
  • 4 Pas på ikke at ridse ned i kødet.
  • 5 Gnid salt ned mellem sværen.
  • 6 Placér en foliebakke på nederste rist i grillen og læg de glødende grillkul omkring bakken.
  • 7 Grill svinekammen i kuglegrillen i ca. 1½ time under låg.
  • 8 Brug et stegetermometer – ved 65-70 grader er den gennemstegt og saftig.
  • 9 Lad kødet trække 10 min. før udskæring.
  • 10 Fjern kernehuset, skær pærestykkerne i skiver og vend dem med rucola.
  • 11 Hak hasselnødderne groft og rist dem let gyldne på en pande med honning.
  • 12 Afkøl og vend dem i salaten sammen med plukket brøndkarse.
  • 13 Rør citronsaft med olivenolie, salt og peber og hæld over salaten.
  • 14 Servér skiver af flæskestegen sammen med pæresalaten, kogte kartofler og evt. en rødvinssauce,
  • 15 DAG 2:
  • 16 Skær sværen væk og skær resten af kamstegen i tern.
  • 17 Lav en karrysauce af løg, karry, gulerod, bagekartoffel og mælk
  • 18 Kom kødet i saucen sammen med let kogte rodfrugter i tern som pastinak, gulerod, porre og masser af timian og servér med kogte kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg med pæresalat

Tip

Kartoflerne kan også lægges i en foliebakke og tilberedes på grillen. Flæskestegen kan også laves i ovnen i 1¼-1½ time ved 200 grader. Hvis sværen ikke er sprød, skrues ovnen op på 250 grader og steg yderligere i 10 min.– hold øje med at sværen ikke bliver sort.

Opskriften er udviklet af