Flæskesteg af svinekam med solbærglaserede majroer og kompot af æbler og selleri

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kødet: rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - undgå at ridse i selve kødet.
  • 2 Har slagteren ridset stegen, så gå den efter.
  • 3 Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.
  • 4 Drys sværen med groft salt.
  • 5 Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
  • 6 Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
  • 7 Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få stegen til at ligge helt vandret.
  • 8 Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn.
  • 9 Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1¼ time.
  • 10 Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød: stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 11 Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.
  • 12 Hvis sværen er sprød: fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 13 Hvis sværen ikke er sprød: skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 14 Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
  • 15 Tag stegen ud af ovnen. Brug skyen til sauce.
  • 16 Si skyen op i en gryde.
  • 17 Lad det stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt.
  • 18 Udrør majsstivelse i koldt vand og jævn saucen.
  • 19 Kog den ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber.
  • 20 Kartofler: skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver, skræl løget og skær det i tynde skiver.
  • 21 Svits kartoflerne i smørret.
  • 22 Kom kartofler, salt og peber i et ovnfast fad ved siden af stegen i ovnen.
  • 23 Kartoflerne skal have 45 minutter - 1 time.
  • 24 Svits løget på panden til de er netop møre.
  • 25 Blend løgene med kartofler og smag til med salt og peber lige før servering.
  • 26 Solbærglaserede majroer: kog solbærrene med 1 dl vand i ca. 5 minutter.
  • 27 Si solbærrene fra og pres al saften ud af bærerne.
  • 28 Kog saften ind med sukker til der er ½-1 dl tilbage i gryden.
  • 29 Tilsæt smørret.
  • 30 Skræl majroerne - store majroer skæres hver i tre stykker - kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  • 31 Kom majroerne i den indkogte solbærsaft og lad dem stå ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • 32 Vend dem jævnligt. Smag til med salt.
  • 33 Kompot: skær sellerien og æblerne i ens tern.
  • 34 Svits selleriternene i smørret til de er knap møre - har bid.
  • 35 Tilsæt æblerne og kog til æblerne koger i mos.
  • 36 Smag til med timian salt og peber. Serveres lun.
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg af svinekam med solbærglaserede majroer og kompot af æbler og selleri

Tip

Bed slagteren skære stegen af det stykke af kammen som går fra mørbradenden og op til 5. ribben - uden mørbradklods. Frosne solbær findes bl. a. i blandinger med skovbær. Solbærsaft kan også koges ind og bruges til at koge majroerne i. Flæskesteg - stegt ved lav temperatur - Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Gør stegen klar som beskrevet ved flæskesteg af svinekam. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil den midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader. Når centrumtemperaturen er 50 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen når 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Opskriften er udviklet af