Flækket and med vintergrønt

Sådan gør du

  • 1

    And:

    Del anden i kvarter og gnid den med salt og peber - og citronskal og hvidløg indvendigt.
  • 2 Læg anden med skroget nedad på en bradepande og stil den i ovnen ved 150°C i ca. 2t 15 min.
  • 3 Hæld fedtstoffet fra undervejs.
  • 4 Fedtet kan fryses og anvendes til andre formål.
  • 5

    Vintergrønt:

    Skær et lille kryds i stikken af rosenkålene og kog dem i 3 min. i saltet spilkogende vand.
  • 6 Vend pastinak og olivenolie sammen og bag det med anden de sidste 45-55 min.
  • 7 Rist svampene i olivenolien ved høj varme.
  • 8 Skær appelsinskrællen og det hvide kød bort og skær fileterne ud.
  • 9 Saften fra appelsinen gemmes i en skål.
  • 10 Tilsæt hvidløg og appelsinsaft til svampene og dernæst pastinakker og rosenkål.
  • 11 Smag til med salt og peber og vend endelig persille og appelsinfileter i.
  • 12

    Rød peber sauce:

    Sauter rød peber, rødløg, hvidløg, sort peber, bacon og tomatpuré i olivenolien i ca. 5 min.
  • 13 Tilsæt sherry og hønsefond og reducer saucen til den har konsistens som grød.
  • 14 Afkøl blandingen og blend den.
  • 15 Smag til med salt og peber.
  • 16 Server anden direkte fra ovnen med vintergrønt anrettet ovenpå og saucen ved siden af.
  • 17 Spis groft brød til.
  • {{recipeDoneText}} Flækket and med vintergrønt

Opskriften er udviklet af