Fivespice-krydret andesteg

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 165 grader.
  • 2 Rens anden for eventuelle indmadsrester.
  • 3 Stød stjerneanis, sort peber, fennikelfrø, nelliker og kanel groft i en morter, eller bank dem med den flade side af en kniv.
  • 4 Pil appelsin og løg, skær dem i både, kom dem i anden og luk den med kødnåle.
  • 5 Gnid skindet på anden godt med salt og krydderier.
  • 6 Hæld vand i bunden af en bradepande og læg anden på en rist, steg den med ryggen opad i ca. 45 min. vend anden og steg den yderligere i ca. 1½ time.
  • 7 Skru ovnen op på 225 grader, og efterbrun anden i ca. 10 min. til skindet er sprødt og anden gennemstegt.
  • 8 Kødet skal løsne sig fra benene og kødsaften være helt klar.
  • 9 Lad anden hvile utildækket i 10-15 min. før udskæring.
  • 10 Skræl og skær knoldsellerien i stave og kom dem i et ildfast fad, krydr med olivenolie, salt, peber og timian.
  • 11 Bag sellerierne i ovnen ved 180 graderognbsp;til de er møre, det tager ca. 35-40 min. vend lidt rundt i dem undervejs.
  • 12 Pluk salaten, halvér granatæblet, hold det over en skål, og bank kernerne ud af frugten med bagsiden af en grydeske, skær pæren i skiver på langs.
  • 13 Rør en dressing af mandarin- og limesaft, akaciehonning og mynte.
  • 14 Vend salaten med granatæblekerner, pærer, marinade og mandler (evt. grofthakkede og letristede på en pande)ognbsp;umiddelbart før servering.
  • 15 Partér anden i passende stykker og servér den med sellerifritter, salat og ris.
  • {{recipeDoneText}} Fivespice-krydret andesteg

Tip

Krydderblandingen fivespice stammer fra Kina, hvor den både bruges til at krydre fisk, kød og fjerkræ. Prøv også at krydre med fivespice, næste gang du steger kylling.

Opskriften er udviklet af