Fiskesuppe med grøntsager

Sådan gør du

  • 1 Skær fiskestykkerne i passende portionsstykker.
  • 2 Kog dem ved svag varme i 5 min. i lidt af fiskesuppen.
  • 3 Snit grønsagerne fint og svits dem i fedtstoffet 5-10 min., til de lige begynder at tage farve.
  • 4 Drys mel over, og tilsæt resten af suppen.
  • 5 Lad suppen koge sagte 15-20 min.
  • 6 Legér suppen med de piskede æggeblommer, dvs. lidt af den varme suppe piskes i de sammenpiskede æggeblommer som derefter hældes tilbage i suppen mens der piskes.
  • 7 Tilsæt resten af suppen med fiskestykkerne.
  • 8 Bring suppen i nærheden af kogepunktet og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt hvidvin.
  • 9

    Servering:

    Serveres med fx flute.
  • 10

    Variation:

    Riv grønsagerne groft, svits og kog dem som ovenfor.
  • 11 Si suppen når den har kogt ca. 20 min., og legér den med æggeblommer.
  • 12 Smag den til.
  • 13 Vinen udelades.
  • 14 Serveres med rigelig, fint klippet purløg, kørvel, persille eller let ristede champignonskiver.
  • 15 Lidt fløde eller flødeskum kan tilsættes.
  • 16 Har man en god, kraftig fiskesuppe, kan man nøjes med at koge den med en suppevisk i stedet for grønsagerne.
  • {{recipeDoneText}} Fiskesuppe med grøntsager

Opskriften er udviklet af