Fish and chips med tatarsauce, ærtepuré og kartoffelchips

Energiinformation

  • Energi 3338 kj
  • Energi 795 kcal
  • Protein 41 g
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrat 87 g
  • Kostfibre 10 g

Sådan gør du

  • 1

    Snit forårsløg fint og hak drueagurker, ingefær og kapers groft. Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr og smag til med salt og peber. 

  • 2

    Kom ærter i en gryde med mælk og lad det småsimre i 5 minutter, tages af varmen og blendes til en grov puré. Smages til med salt og peber. 

  • 3

    Bland mel med lidt frisk kværnet peber og bagepulver og pisk øllet deri til en glat tyk dej. Varm olien op i en lille tykbundet gryde. 

  • 4

    Skær fisken i mindre stykker og vend dem i lidt ekstra mel og derefter i dejen. Ryst noget af dejen af, inden fisken kommes ned i den varme olie. Steg fiskene i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde og flyder oven på i den varme olie. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir og drys med salt. 

  • 5

    Servering

    Server med tatarsauce, ærtepuré, citron og kartoffelfritter.

  • {{recipeDoneText}} Fish and chips med tatarsauce, ærtepuré og kartoffelchips

Tip

Man kan tilsætte lidt karry eller andre krydderier til dejen til fisken. Kartoffelchipsene kan også steges i den varme olie.

Opskriften er udviklet af