Rieska bages af mange forskellige kornsorter og ofte af blandinger af for eksempel byg og hvede. Rieska og rugbrød er to meget almindelige brødtyper i Finland.

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken og opløs gæren i den.
  • 2 Tilsæt salt og begge typer mel lidt ad gangen.
  • 3 Rør og ælt grundigt.
  • 4 Lad dejen hæve under fugtigt klæde til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  • 5 Slå dejen ned og ælt den godt igennem.
  • 6 Del dejen i 4, og rul hver del ud til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter.
  • 7 Rul gerne brødene på en bageplade med bagepapir, så du ikke skal flytte dem, når de er rullet ud.
  • 8 For udseendets skyld kan du stikke et rundt hul ud i midten, så du får et hjul.
  • 9 Prik brødene hele vejen rundt med en gaffel og pensl med mælk.
  • 10 Bag dem i en varm ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.
  • 11 Læg dem på en rist, mens de damper af.
  • {{recipeDoneText}} Finske runde bygbrød

Opskriften er udviklet af