Filet Royal med saltbagt selleri, vinaigrette og sprødt rugbrød

Sådan gør du

  • 1 Pak kødet stramt og tæt ind i film og derefter stanniol.
  • 2 Kog en gryde med mindst 4 l vand, kom pakken i vandet og læg noget ovenpå så pakken holdes nede i vandet.
  • 3 Læg låg på.
  • 4 Sluk for varmen og flyt gryden, så den ikke får mere varme.
  • 5 Lad rullen ligge i vandet indtil den har en centrumtemperatur på 56 grader. Det tager ca. 1 ¼ time.
  • 6 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 7 Skræl sellerien og gnid den ind i olie og salt.
  • 8 Stil den i ovnen og bag den i 60 -80 minutter, til den er næsten mør, når du stikker i den.
  • 9 Tag sellerien ud af ovnen og pak den ind i stanniol.
  • 10 Skær rugbrødet så tyndt som muligt.
  • 11 Rist rugbrødet helt knasende enten i ovnen ved 180 grader eller i brødrister.
  • 12 Kom smørret til vinaigretten i en gryde, lad det smelte og stå stille og roligt indtil det dufter af ristede hasselnødder og er gyldent brun.
  • 13 Hæld smørret over i en skål, tilsæt æbleeddike og skalotteløget skåret i tynde ringe.
  • 14 Vend de hakkede krydderurter i vinaigretten
  • 15 Pak kødet ud af stanniol og film.
  • 16 Varm smørret på en pande ved god varme, og steg kødet gyldent i smørret. Skru ned for temperaturen og tilsæt hakket timian, finthakket skalotteløg og kirsebæreddike.
  • 17 Skær kødet i skiver og hæld blandingen fra panden over.
  • 18 Skær sellerien i stave eller både og kom vinaigretten udover sellerien.
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med saltbagt selleri, vinaigrette og sprødt rugbrød

Opskriften er udviklet af