Filet Royal med rosmarin og tranebær

Sådan gør du

  • 1 Kom tranebærrene i en skål.
  • 2 Riv 1½ tsk appelsinskal og pres 1½ dl appelsinsaft.
  • 3 Hæld det over tranebærrene sammen med snaps og 1 spsk hakket rosmarin.
  • 4 Lad det trække 2-4 timer.
  • 5 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 6 Krydr med salt og peber.
  • 7 Brun hurtigt kødet på alle sider på en varm pande i gyldent smør.
  • 8 Læg kødet i et ovnfast fad.
  • 9 Smør honning på kødet.
  • 10 Hæld tranebærblandingen ved, øs lidt af det over kødet.
  • 11 Stil fadet midt i en kold ovn.
  • 12 Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 13 Tænd ovnen på 100 grader.
  • 14 Kødet er færdigt, når det har en centrumtemperatur på 60 grader.
  • 15 Skær kødet i meget tynde skiver og læg det i et dybt fad.
  • 16 Hæld tranebærblandingen over.
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med rosmarin og tranebær

Tip

Drys evt. ristede mandelflager over retten ved servering. Snaps kan udelades. Blandingen med tranebær kan også serveres til kødet eller hældes over kødet ved servering i stedet for at stege med. Kødet kan serveres såvel varmt som koldt.

Opskriften er udviklet af