Filet Royal med persillepanade, syltede grøntsager og rødvins-rødbedesauce

Sådan gør du

  • 1 Rødvins-rødbedesauce: kom farin og honning i en gryde ved god varme.
  • 2 Lad det karamellisere, dvs. smelte og blive lysebrunt.ognbsp;Tilsæt balsamico.ognbsp;Lad det koge ved god varme og uden låg, så det koger ind til en sirupsagtig konsistens.
  • 3 Skræl rødbederne. Kom skrællerne i gryden sammen med rødvinen.ognbsp;Lad det koge, indtil der er ½-1 dl tilbage. Si skrællerne fra.
  • 4 Tilsæt bouillon og smag til med salt og peber.
  • 5 Lige før servering varmes saucen op og piskes med små klatter koldt smør.
  • 6 Kødet:Bestil Filet Royal hos slagteren.
  • 7 Dup Filet Royal tør med køkkenrulle.ognbsp;Krydr med salt og peber.ognbsp;Varm olien på panden og brun kødet på alle sider.
  • 8 Sæt kødet til afkøling.
  • 9 Persillepanade: nip persillen af stilkene.ognbsp;Skyl den omhyggeligt. Bring letsaltet vand i kog.ognbsp;Kog persillen heri 1 minut.
  • 10 Tag den op og kom den straks i isvand, så den bevarer den grønne farve.
  • 11 Pres persillen fri for vand.ognbsp;Kom den i en blender sammen med hvidløg, blødt smør og æggeblomme og blend den til en glat masse.
  • 12 Rør rasp i panaden. Smør persillepanaden på kødet.
  • 13 Kødet stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter - til centrumtemperaturen er 58 grader.
  • 14 Syltede grøntsager:om alle ingredienser til lagen - undtagen basilikum - i en gryde.
  • 15 Tilsæt 1 dl vand. Lad det koge op.
  • 16 Sluk og lad det køle ned til ca. 50 grader før hakket basilikum tilsættes.
  • 17 Smag lagen til. Grøntsager ordnes.
  • 18 Skalotteløg skæres midt over, hvidløg pilles, majroer skrælles, gulerødder skrabes eller gnides efter kogning (se tips) og den nederste ende af aspargesene skæres af.
  • 19 Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de er knap møre - har bid.
  • 20 Kom derefter grøntsagerne i den lune lage.
  • 21 Øvrige grøntsager: skær cherrytomater med en skarp kniv “rundt om maven”.
  • 22 Kom dem i det kogende vand.
  • 23 Efter fem sekunder løsner skindet sig.
  • 24 Kom dem i koldt vand.
  • 25 Fjern den nederste del af skindet.
  • 26 Lad den øverste del sidde som en dekorativ krave.
  • 27 Kog til sidst rødbederne, læg dem i koldt vand, gnid skrællen af med hænderne og opbevar dem i lidt lunkent vand.
  • 28 Servér tomater og rødbeder lune.
  • 29 Pynt med krydderurter.
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med persillepanade, syltede grøntsager og rødvins-rødbedesauce

Opskriften er udviklet af