Filet Royal med marokkanske krydderier og danske sommergrøntsager

Sådan gør du

  • 1 Kødet: rist de tørre krydderier på en varm tør pande et øjeblik.
  • 2 Skræl skallen af en halv citron med en kartoffelskræller - undgå at få det hvide med.
  • 3 Blend krydderier og citronskal og rør det i yoghurten.
  • 4 Læg kødet i marinaden og stil det i køleskab i mindst 4 timer.
  • 5 Tag kødet op af marinaden. Krydr med salt og peber.
  • 6 Brun kødet i olie på en pande
  • 7 Stil kødet, evt. med lidt af marinaden over, i en kold ovn.
  • 8 Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege i 30-40 minutter.
  • 9 Brug stegetermometer centrumtemperaturen skal være 60 grader.Bacon confit: skær sværen af baconen.
  • 10 Læg bacon med fedtsiden nedad i en lille gryde.
  • 11 Lad fedtsiden blive let brun. Tilsæt løg i skiver, krydderier og svinefedt.
  • 12 Kog kødet under låg ved svag varme i 1- 1½ time til det er mørt.
  • 13 Lad kødet afkøle i fedtet gerne under pres, så bliver ternene mest ensartede.
  • 14 Skær bacon i tern på 3 x 3 x 3 cm. Brun dem på en pande i rimelig lang tid.
  • 15 Vend dem jævnligt. De skal være lysebrune og sprøde. De taber meget fedt.ognbsp; Hel hvede med gedeost: kog hveden efter anvisningen på emballagen.
  • 16 Rør olie og gedeost i. Smag til med salt og peber. Tomatsalat: skær nogle snit i skindet på tomaterne.
  • 17 Kom dem et øjeblik i kogende vand.
  • 18 Læg dem i koldt vand, så snart skindet løsner sig en anelse.
  • 19 Træk forsigtigt skindet af.
  • 20 Skær tomaterne i store tern, fx på denne måde: Del tomaterne i halve.
  • 21 Læg dem med skærefladen nedad. Del dem på langs og derefter tre gange på tværs.
  • 22 Vend tomaterne med olie, salt, peber og fintsnittet mynte. Smag dem til. Danske sommerærter: bælg ærterne.
  • 23 Damp dem med 1 spsk vand, smør og salt et øjeblik. Servér straks.ognbsp;ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med marokkanske krydderier og danske sommergrøntsager

Opskriften er udviklet af