Filet Royal med grov tunsauce

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 2 Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
  • 3 Brun kødet hurtigt på alle sider, tilsæt bouillon og lad kødet koge under låg ved svag varme i ca. 15 minutter.
  • 4 Vend kødet og stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 5 Kog det yderligere ca. 15 minutter, til centrumtemperaturen er 60 grader..
  • 6 Tag kødet op og lad det køle af.
  • 7 Kog og pil kartoflerne.
  • 8 Del de afkølede, kogte kartofler i halve.
  • 9 Nip bønnerne og kog dem møre i let-saltet vand 4-5 minutter.
  • 10 Hæld vandet fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand.
  • 11 Hak rødløget fint.
  • 12 Bland kartofler, bønner og rødløg i en skål.
  • 13 Pisk olie, 2 tsk vand og eddike sammen, smag til med salt og peber.
  • 14 Vend salaten med dressing, oliven og hakket brøndkarse.
  • 15 Afdryp tunfisken og mos den groft med en gaffel.
  • 16 Vend tun, presset hvidløg og kapers uden lage i yoghurten.
  • 17 Smag til med 1 tsk citronsaft, salt og peber samt klippet purløg.
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med grov tunsauce

Tip

Svinemørbrad eller skinkemignon kan bruges i stedet for Filet Royal. Tunsauce er også velegnet til en rest kold steg af fx svinekam eller skinkemignon.

Opskriften er udviklet af