Filet Royal med grov kartoffelmos og rucola.

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 4 Brun hurtigt kødet på alle sider.
  • 5 Smør kødet med en blanding af 2 spsk citronsaft, presset hvidløg og 1 spsk blade af citrontimian.
  • 6 Læg kødet i et ovnfast fad og stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 7 Sæt det midt i kold ovn.
  • 8 Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 9 Skær kødet i tynde skiver ved servering.
  • 10 Skær peberfrugterne i kvarte og læg dem på stanniol på bagepladen med skindet opad.
  • 11 Grill dem i ovnen til de er helt sorte.
  • 12 Tag dem ud af ovnen.
  • 13 Dæk dem med en frostplastpose.
  • 14 Fjern skindet med en kniv, når de er kølet lidt af.
  • 15 Skær peberfrugterne i grove stykker.
  • 16 Afdryp artiskokkerne.
  • 17 Vend peberfrugter med artiskokker og smag til med salt og peber.
  • 18 Kog kartoflerne møre og hæld vandet fra.
  • 19 Mos kartoflerne groft med en gaffel og tilsæt olie.
  • 20 Smag til med reven citronskal og citronsaft, salt og peber.
  • 21 Vend grofthakket rucola i.
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med grov kartoffelmos og rucola.

Tip

Svinemørbrad, medaljoner af svinefilet eller skinkeschnitzler af inderlår kan bruges i stedet for Filet Royal. Kartoffelmosen kan også laves med masser af hakkede krydderurter, fx persille, dild, purløg og kørvel. Grillede peberfrugter i olie kan købes på glas. De skal afdryppes før brug.

Opskriften er udviklet af