Filet Royal med basilikumpanade

Sådan gør du

  • 1 Dup Filet Royal tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • 2 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 3 Brun kødet på alle sider.
  • 4 Læg kødet i et ovnfast fad.
  • 5 Blend basilikum, skallen af den halve citron, rasp, hvidløg og spegeskinke i en hurtighakker, blender eller foodprocessor.
  • 6 Krydr massen med salt og peber og rør den til sidst sammen med æggeblomme.
  • 7 Rul panaden ud i passende størrelse mellem to stykker film - træk det ene stykke film af.
  • 8 Læg panaden på kødet, tryk det fast og træk det sidste stykke film af.
  • 9 Sæt stegen midt i en kold ovn.
  • 10 Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege 30-40 minutter.
  • 11 Brug stegetermometer og centrumtemperaturen skal være 60 grader.
  • 12 Skær kødet i skiver ved servering.
  • 13 Kog ved kraftig varme balsamico ind til det halve.
  • 14 Pisk koldt smør i små tern i balsamicoen lige før servering, så saucen jævner let.
  • 15 Bruges som en streg på tallerkenen ved servering.
  • 16 Kog kartoflerne.
  • 17 Damp asparges i ca. 3 minutter
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal med basilikumpanade

Opskriften er udviklet af