Filet Royal fra Hawaii

Sådan gør du

  • 1 Skær et snit midt igennem fileten med en skarp kniv.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Krydr med salt og peber.
  • 4 Krydr krebsehalerne med salt og peber.
  • 5 Kom krebsehalerne ind i fileten.
  • 6 Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet på alle sider.
  • 7 Kom kødet i et ovnfast fad, og stil det i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter.
  • 8 Tag kødet ud af ovnen.
  • 9 Skær kødet i 8 skiver.
  • 10 Hvis kødet ikke skal spises straks, kan det pakkes i stanniol indtil servering.
  • 11 Skær ananassen i tern og kom dem i en stor gryde eller sauterpande.
  • 12 Tilsæt bambusskuddene uden lage.
  • 13 Fjern mellemvægge og frø fra chilien.
  • 14 Skær chilien i meget små tern og kom det i gryden til ananassen og bambusskuddene.
  • 15 Varm det.
  • 16 Smag til med salt samt sukker afhængigt af hvor sød ananassen er.
  • 17 Varm spinaten i varm olie på en pande.
  • 18 Pisk fløden let stift og smag den til med citronsaft, sukker, salt og paprika.
  • 19 Kom dressingen i en lille skål.
  • 20 Kom først spinaten på tallerkenen.
  • 21 Kom ananas- bambusskudblandingen i en form/skål eller kop og vend det oven på spinaten.
  • 22 Stil en skive kød ovenpå.
  • 23 Pynt med nogle stilke purløg samt rød chili i skrå skiver.
  • 24 Dressingen serveres til.
  • {{recipeDoneText}} Filet Royal fra Hawaii

Tip

Retten kan også bruges som forret til 6-8 personer. Bestil evt. kødet et par dage i forvejen hos slagtere eller i supermarkeder med slagterafdeling. Filet Royal er skåret af helt afpudset svinefilet. Bambusskud fås i forskellige dåsestørrelser. Til opskriften er brugt en dåse bambusskud på ca. 400 g, hvilket svarer til 220 g netto.

Opskriften er udviklet af