Filet, bacon og hjemmelavet pølse af gris med gule ærter og vintertrøffel

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Suppe: sæt gule ærter i blød i rigeligt vand natten over i køleskabet.
  • 2 Kom nakkefilet og bacon i en gryde.
  • 3 Tilsæt 4 dl vand. Bring vandet i kog og skum.
  • 4 Tilsæt de rensede grøntsager i hele stykker.
  • 5 Kog ved svag varme til de enkelte grøntsager er møre.
  • 6 Tag dem op og afkøl dem.
  • 7 Tilsæt de udblødte, afdryppede gule ærter, når alle grøntsager er taget op.
  • 8 Kog til kød og ærter er møre.
  • 9 Kødet skal koge ca. 1½ time.
  • 10 Nakkefileten skal være meget mør, da den skal bruges i de hjemmelavede pølser.
  • 11 Skær bacon i aflange stykker og steg dem gyldne på panden før servering.
  • 12 Gem lidt af suppen til at koge kartoflerne i.
  • 13 Kom suppen med de gule ærter i blenderen.
  • 14 Blend suppen og si den.
  • 15 Varm den og smag til med salt og peber.
  • 16 Skær gulerødder, pastinakker og porre i små tern og varm dem.
  • 17 Kom grøntsagerne i små suppe-kopper.
  • 18 Hæld suppen ved, dryp nogle dråber trøffelolie på og pynt med trøfler i tynde skiver.
  • 19 Portvinssauce: varm olien i en gryde.
  • 20 Brun løg i skiver.
  • 21 Tilsæt hvidløg i skiver, timian og balsamico og kog ind til det halve.
  • 22 Tilsæt rødvin og portvin og kog det ind så der kun er 1-2 spsk tilbage.
  • 23 Tilsæt fond, evt. flydende fond opløst i vand, og kog det igennem.
  • 24 Si saucen, smag til med salt og peber og pisk små tern koldt smør i saucen lige før servering.
  • 25 Pølser: skær den kogte nakkefilet i små tern eller findel kødet med en røremaskine, mens det endnu er lunt.
  • 26 I blenderen bliver det for findelt.
  • 27 Smag til med salt og peber.
  • 28 Bland hakket kød med hakket spæk og rør ægget i.
  • 29 Skær chorizo i små tern og rist dem på en tør pande sammen med løg og hvidløg i små tern.
  • 30 Hæld pandens indhold i farsen.
  • 31 Tilsæt finthakket timian og rosmarin.
  • 32 Bland det lune, kogte kød i farsen.
  • 33 Tilsæt salt og peber.
  • 34 Steg evt. en lille prøvefrikadelle for at kontrollere om smagen er i orden.
  • 35 Kom farsen i tarme.
  • 36 Brug en kødhakker med pølsehorn eller en sprøjtepose, men så er det hårdt arbejde, og det er nemmest, mens farsen er lun.
  • 37 Fyld ikke tarmene for hårdt, da der skal være plads til snor for hver 8-10 cm.
  • 38 Kog pølserne ved svag varme i lidt suppe eller vand 5-10 minutter afhængig af tykkelse.
  • 39 Lad pølserne ligge i suppen i køleskab, indtil de skal bruges.
  • 40 Skyl suppen af pølserne og steg dem i olie.
  • 41 Skindet bliver mest sprødt, hvis olien står halvt op om pølserne under stegningen. Filet Royal: dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 42 Varm smør og olie på en pande sammen med upillede hvidløg og timiankviste.
  • 43 Krydr med salt og peber.
  • 44 Brun kødet på alle sider.
  • 45 Læg kød, hvidløg og timian i et ovnfast fad og stil det i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 46 Flæskesvær: kom de rå svære i strimler i letsaltet, kogende vand og giv dem et opkog.
  • 47 Hæld sværene i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
  • 48 Bland sværene med salt og læg dem i et lag i et ovnfast fad eller en foliebakke.
  • 49 Stil dem midt i ovnen ved 180 grader - gerne sammen med Filet Royal - ca. 30 minutter til de er sprøde.
  • 50 Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.
  • 51 Gem fedtet til stegning af kartoflerne.
  • 52 Confiterede løg: skær en strimmel citronskal af og gem den til spinatbunden.
  • 53 Bland perleløg, hvidløg, olie, tre kviste timian og saft af en halv citron og stil det i ovnen ved 18 grader i ca. 10 minutter - gerne sammen med Filet Royal.
  • 54 Si væsken fra løgene op i en skål. Smut løg og hvidløg og læg dem i skålen.
  • 55 Krydr med salt og peber.
  • 56 De to kviste timian bruges som pynt ved servering. Fondantkartofler: skræl kartoflerne og skær dem igennem på tværs.
  • 57 Skær derefter enderne fra, så der bliver seks næsten ens stykker.
  • 58 Fondantkartofler kan også laves ved at udstikke de ønskede stykker
  • 59 Brun kartoflerne - gerne i noget af fedtet fra flæskesværen - i en lille gryde eller pande.
  • 60 Tilsæt hvidløg og timian samt lidt suppe så kartoflerne er to tredjedel dækket.
  • 61 Kog ved svag varme til kartoflerne er møre. Spinatbund: skær løg og hvidløg i tynde skiver.
  • 62 Svits dem i smør på en stor pande.
  • 63 Hak den skyllede spinat groft og kom den på panden lidt ad gangen.
  • 64 Smag til med en strimmel finthakket citronskal, salt og peber, når spinaten er faldet sammen.
  • {{recipeDoneText}} Filet, bacon og hjemmelavet pølse af gris med gule ærter og vintertrøffel

Opskriften er udviklet af