Festpaté med svinemørbrad

Sådan gør du

  • 1 Dup mørbraden tør med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Brun mørbraden på alle sider i smørret.
  • 4 Læg den til side, så den kan afkøle.
  • 5 Hak løg og hvidløg fint.
  • 6 Svits dem let i stegeskyen og hæld sherryen over. Lad blandingen blive kold.
  • 7 Smuldr brødet i en stor skål og hæld fløden over. Lad det opsuge.
  • 8 Rør æg, krydderier og hakket kød i sammen med den kolde løgblanding og de hele nøddekerner.
  • 9 Farsen skal være ret fast.
  • 10 Kom halvdelen af farsen i en form.
  • 11 Læg mørbraden ovenpå og dæk med resten af farsen.
  • 12 Slå formen i bordet, så huller i den færdige paté undgås, og glat overfladen.
  • 13 Dæk med baconskiverne.
  • 14 Stil patéen i en kold ovn på nederste rille.
  • 15 Tænd ovnen på 175 grader og bag patéen ca. 1¼ time.
  • 16 Tag den ud og lad den afkøle.
  • 17 Læg et let pres på og stil den i køleskabet til næste dag.
  • 18 Løsn patéen rundt i kanten og slå den ud. Skær den i skiver.
  • {{recipeDoneText}} Festpaté med svinemørbrad

Opskriften er udviklet af