Festlig brunsviger

Der er bare noget lækkert og festligt over en dejlig snasket brunsviger. Og jeg har altid fået flødeskum på min brunsviger, som barn.

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken i en gryde og tag den af varmen. Opløs gæren heri. Tilsæt æg og sukker, og rør sammen. 
  • 2 Kom mel og salt i en skål. Smuldr smørret heri. Kom den lune mælk ned i skålen til melet. Rør det hele sammen til en ret blød dej. 
  • 3 Smør en bradepande med olie. Fordel dejen heri, og tryk den ud til kanterne. Lad den hæve ca. 30 minutter.
  • 4

    Fyld

    Rør alle ingredienser sammen i en gryde. Smelt fyldet ved svag varme. Farinen skal være helt opløst. 
  • 5 Tag gryden væk fra varmen, og lad massen køle lidt af. 
  • 6

    Samling

    Når dejen har hævet, fordeler du fyldet på dejen helt ud til kanten. Lad dejen hæve i yderligere 20 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader. 
  • 7 Tryk dybe huller i den hævede brunsviger med fingrene, så fyldet flyder ned i fordybningerne. 
  • 8 Bag kagen i ca. 25-30 minutter. Pynt den herefter med flag og slik.
  • {{recipeDoneText}} Festlig brunsviger

Opskriften er udviklet af