Sådan gør du

  • 1 Rør grahamsmel og kogende vand sammen i en skål.
  • 2 Tilsæt ymeren og lad blandingen blive håndvarm.
  • 3 Rør gæren ud heri.
  • 4 Kom salt, sukker, olie og det meste af hvedemelet i dejen.
  • 5 Ælt mere mel i, til dejen har passende ikke for fast konsistens.
  • 6 Lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.
  • 7 Ælt dejen let igennem og tril den til en pølse ca. 70 cm lang.
  • 8 Form pølsen til en hestesko på en bageplade med bagepapir.
  • 9 Klip dybe hak i dejen og fold snipperne tilbage.
  • 10 Pynt brødet med nøddekerner og pensl godt med sammenpisket æg.
  • 11 Efterhæves ca. 10 min.
  • 12 Sæt brødet i en 200° forvarmet ovn på midterrillen og bag det ca. 25 min.
  • 13 Afkøles på en rist.
  • {{recipeDoneText}} Festbrød

Opskriften er udviklet af