Fersk nakkefilet med gratineret aubergine

Sådan gør du

  • 1 Nakkefileten klargøres. Krydres med salt og peber.
  • 2

    Tænd kuglegrillen op i god tid.

  • 3

    Skub kullene ud til siderne og anbring nakkefileten i midten.

  • 4

    Grill den til den er gennemstegt og saftig.

  • 5 Fileten skal trække i 15 minutter, inden den skæres iskiver og anrettes.
  • 6 Auberginerne vaskes og skæres i ikke altfor tynde skiver.
  • 7 De drysses med salt og herefter står ogtrækker i ca. 20 minutter.
  • 8 Skylles herefter i vand.
  • 9

    Imens flås tomaterne og hakkes groft.

  • 10 Kom dem derefter i koldt vand, så er skindet lige til at fjerne.
  • 11 Auberginerne steges gyldne i rigeligt olie og lægges hereftertil afdrypning på fedtsugende papir.
  • 12

    Læg auberginerne på en rist og dæk med tomat, mozzarellaost, basilikum og parmesan-ost.

  • 13 Gratiners i ovnen ved 160 grader i ca. 10 - 15 minutter.
  • 14 Nakkefileten serveres i skiver med aubergine, brød og salat.
  • 15 Variation: Klargør den ferske nakkefilet. Krydr med salt ogpeber.
  • 16 Læg nakkefileten i en frysepose med 3 spsk. tørretoregano samt 1/2 dl olivenolie.
  • 17 Vend det hele godt rundt og stil nakkefileten i køleskabet i et døgn.
  • 18 Tænd op i grillen - og steg den til den er saftig og mør.
  • {{recipeDoneText}} Fersk nakkefilet med gratineret aubergine

Opskriften er udviklet af