Farseret ribbenssteg

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen.
  • 2 ? bningen skal gå gennem kødet og omtrent ud til siderne.
  • 3 Rør det hakkede kød sejt med salt og peber.
  • 4 Kom mælk i efterhånden.
  • 5 Rør havregryn, finthakket løg, smuttede hakkede mandler, finthakket peberfrugt og krydderurter i farsen.
  • 6 Stil farsen i køleskabet i mindst 10 minutter.
  • 7 Fyld farsen i stegen med en ske.
  • 8 Drys sværen med groft salt, gnid det ned mellem hver svær.
  • 9 Læg stegen på risten i en bradepande, evt. med stanniol i bunden.
  • 10 Stil den på nederste ribbe i en kold ovn.
  • 11 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 12 Lad kødet stege i 1¾-2 timer til det er mørt og gennemstegt.
  • 13 Check evt. med en kødnål - kødsaften skal være klar.
  • 14 Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver.
  • 15 Kan serveres varm eller kold.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Farseret ribbenssteg

Opskriften er udviklet af