Farserede porre med kartofler

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 589 kcal
  • Fedtenergi 24 %

Sådan gør du

  • 1

    Sæt en grydefuld vand, til de farserede porrer over at koge. 

  • 2

    Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. 

  • 3

    Skyl, tør og nip persille. 

  • 4

    Gør porrerne i stand og skær dem, så de består af det hvide og lidt af det lysegrønne, ca. 10 cm. 

  • 5

    Rør det hakkede kød, gerne i røremaskine, eller håndmikser med kødkroge, med revet løg, æg, mel og mælk, og krydr med salt og peber.

  • 6

    Pak porrerne ind i fars og rul dem i husholdningsfilm, helt tæt, som en pølse, snor enderne, så de holder fast. Læg porrerne ned i det varme vand og hold vandet lige under kogepunktet. 20 minutter. 

  • 7

    Anretning

    Anret porrerne med kartofler og persille.

  • {{recipeDoneText}} Farserede porre med kartofler

Tip

Man kan lave en hvid sauce, evt. persillesauce til porrerne her. 40 g smør smeltes, 4 spsk. hvedemel piskes i, og der spædes med 2,5 dl grøntsagsbouillon og 2,5 dl mælk. Saucen simrer i et par minutter og smages til med salt, peber og fyldes evt. med persille eller purløg.

Opskriften er udviklet af