Farsbrød med bagte løg og kartofler

Sådan gør du

  • 1 Rør kødet med salt.
  • 2 Tilsæt peber, timian, æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter melet.
  • 3 Rør til sidst væsken i og stil farsen i køleskab indtil grøntsagerne er gjort i stand.
  • 4 Rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast.
  • 5 Læg den midt i en bradepande.
  • 6 Dæk kødet med baconskiver.
  • 7 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 8 Skrub kartoflerne.
  • 9 Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen.
  • 10 Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.
  • 11 Bradepanden stilles i en kold ovn.
  • 12 Tænd ovnen på 200 grader og lad retten stå i 50-60 minutter.
  • 13 Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt.
  • 14 Kødsaften skal være klar.
  • 15
  • {{recipeDoneText}} Farsbrød med bagte løg og kartofler

Tip

Farsen kan varieres ved tilsætning af: friskhakkede krydderurter, groftrevne gulerødder og selleri samt porrer i skiver og letristede champignon.

Opskriften er udviklet af