Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønderjyske ris

Sådan gør du

  • 1 Læg svampene, både dem til farsen og dem til bouillonen, i blød efter anvisningen på pakken.
  • 2 Dryp dem godt af.
  • 3 Hak halvdelen af svampene groft. Hak løget.
  • 4 Lad smørret blive gyldent på en pande og rist løg og svampe. Afkøl blandingen.
  • 5 Rør kødet med salt, peber, æg og mel.
  • 6 Tilsæt mælken. Vend løg og svampe i.
  • 7 Fyld farsen i formene og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til farsen er gennemstegt/gennembagt.
  • 8 Varm olien i en gryde.
  • 9 Rist hele svampe i 2 minutter og brun samtidig det halve løg på skærefladen.
  • 10 Skær guleroden i 3-4 stykker og tilsæt den sammen med, hvidløg, porretop og nellike - vend det i olien et øjeblik.
  • 11 Tilsæt ca. ¾ liter vand og kog grøntsagerne møre, så de afgiver smag.
  • 12 Smag til med salt. Si bouillonen.
  • 13 Gem morkler og gulerodsstykker.
  • 14 Kog risene i 2 dl vand i ca. 30-45 minutter.
  • 15 Tilsæt rosiner og hakkede, kogte gulerodsstykker.
  • 16 Smag til med salt.
  • 17 Fyld den varme ris i portionsforme fx æggebægre og lad dem blive kolde før servering.
  • 18 Del kålblade og jordskokker i passende stykker.
  • 19 Skær porrer i ringe, løg i kvarte og hvidløg i tynde skiver.
  • 20 Skær den gule skal af ¼ citron med en kartoffelskræller.
  • 21 Kog det hele i en gryde med så meget vand, at det kun lige dækker grydens bund.
  • 22 Tag grøntsagerne op og server dem i bouillonen sammen med morkler og lidt revet citronskal.
  • {{recipeDoneText}} Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønderjyske ris

Tip

# Bouillonen kan smages til med krydderier som timian, bouillonterning eller friske krydderurter efter smag. Farsen kan bages ved lavere temperaturer, hvis ovnen samtidig skal bruges til noget andet. Stik i farsen - når kødsaften er klar, er farsen gennembagt. Bruges et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader. Farsen kan også formes til 8 kødboller med en spiseske. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.

Opskriften er udviklet af