Falafler med tomater

Sådan gør du

  • 1

    Falafler:

    Udblød kikærterne i koldt vand natten over.
  • 2 Sigt vandet fra og blend kikærterne med hvidløg, spidskommen, soltørrede tomater, salt og peber.
  • 3 Varm olien op.
  • 4 Form falaflerne som små frikadeller og friter dem 1-2 min. til de er gyldne.
  • 5

    Harissa:

    Bring chilierne i kog i en gryde, hvor de kun lige er dækket med vand.
  • 6 Fjern gryden fra varmen og lad dem trække i vandet ca. 1/2 time.
  • 7 Blend chilierne med hvidløg, citronsaft, koriander og salt.
  • 8 Tilsæt lidt kogelage og olie til konsistensen er en jævn pure.
  • 9 Ved kølig opbevaring i lufttæt beholder kan harissa holde ca. 14 dage.
  • 10

    Yoghurt-dressing:

    Rør yoghurt med tahin, tomatpure, chili, salt og peber.
  • 11 Skyl og skær tomater og agurk i skiver.
  • 12 Snit salaten fint.
  • 13 Lun pitabrødene og fyld dem med grønt, falafler og dressing.
  • 14 Server den stærke harissa til.
  • {{recipeDoneText}} Falafler med tomater

Opskriften er udviklet af