Falafelsalat med tahin-dressing, tomat, løg og ristet pitabrød

Energiinformation

  • Energi 2065 kj
  • Energi 492 kcal
  • Protein 19 g
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrat 49 g
  • Kostfibre 12 g

Sådan gør du

  • 1

    Tahin-dressing

    Bland alle ingredienserne sammen til tahin-dressing. Smag til med salt og peber. 
  • 2

    Falafel

    Hak løg, persille og hvidløg groft. Blend løg, persille og hvidløg godt sammen med citronsaft. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i blenderen sammen bagepulver, spidskommen og salt. Blend til en grov puré og smag til med salt og spidskommen. 
  • 3 Kom falafel-massen i en skål, form små kugler på ca. 30 gram og pres dem til små flade kager på ca. 2 cm i diameter. Steg falaflerne i olivenolie i ca. 2 minutter på hver side til de gyldne og sprøde og stadig bløde i midten og læg dem på fedtsugende papir. 
  • 4 Skær icebergsalat i grove stykker, hak tomat og agurk groft, snit rødløget fint og miks det sammen til en salat. 
  • 5

    Anretning

    Anret falaflerne sammen med salat, ristet pitabrød og tahin-dressing.
  • {{recipeDoneText}} Falafelsalat med tahin-dressing, tomat, løg og ristet pitabrød

Opskriften er udviklet af