Fakkelgaardens svinemørbrad

Sådan gør du

  • 1 Svinenet skal bestilles hos slagteren nogle dage i forvejen.Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 3 Krydr med salt og peber.
  • 4 Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande.
  • 5 Kyllingekødet skæres i mindre stykker og blendes med æggehvide, fløde, salt og peber.
  • 6 Lad ingredienserne være så kolde som muligt og blend i kort tid.
  • 7 Stilles koldt indtil brug.
  • 8 Svinenettet bredes ud på bordet.
  • 9 Smør fjerkræblandingen på svinenettet.
  • 10 4-6 skiver parmaskinke lægges på og øverst mørbraden.
  • 11 Det hele rulles sammen. Læg rullen i køleskab.
  • 12 Tø butterdejen op.
  • 13 Rul dejen tyndere ud og fyld dejen i 8 små tærteforme med en diameter på 6 cm foroven.
  • 14 Prik dejen med en gaffel og kom desuden stanniol og groft salt oven på dejen før bagning for at undgå hævning.
  • 15 Bag formene ved 225 grader i 10-15 minutter til de er lysebrune.
  • 16 Fjern evt. stanniol og groft salt de sidste minutter af bagningen. Skræl kartofler og kog dem møre uden salt.
  • 17 Damp væden af og mos kartoflerne. Tilsæt smør.
  • 18 Rør æg, fløde, kartoffelmel, bagepulver, salt, peber og lidt revet muskatnød i.
  • 19 Mosen bages som 8 små pandekager.
  • 20 Bagetid ca. 3 minutter på hver side.
  • 21 Bages lige før servering.
  • 22 Brun hurtigt mørbradrullen på panden på alle sider først med lukningen af svinenettet nedad.
  • 23 Panden sættes i ovnen sammen med timiankviste ca. 20 minutter ved 200 grader.
  • 24 Vend evt. kødet efter 10 minutter.
  • 25 Resten af parmaskinken skæres i tynde stimler og bruges som pynt ved servering.
  • 26 Svampe i skiver og finthakket løg ristes i smør.
  • 27 Blandingen kommes i de bagte forme, overhældes med æg og creme fraiche rørt sammen og tilsat salt og peber.
  • 28 Stilles i ovnen ved 225 grader, til overfladen er gylden og æggemassen endnu ikke er helt stivnet. Server straks.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Fakkelgaardens svinemørbrad

Tip

Bag evt. butterdejsskallerne nogle dage i forvejen og gem dem i en tætsluttende kagedåse.
Mørbraden kan gøres klar og rulles i svinenet flere timer i forvejen og gemmes i køleskab. Herved er den også nemmere at brune, hvis den har fået lov at ”sætte sig”.
Retten kan også serveres med dampet savoykål.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier