Vi får velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Glem alt om smør på brødet, det er saftigt i sig selv. Vi har nemlig skoldet melet, og ladet dejen være ekstra klæg.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kog vandet.
  • 2 Kom fuldkornshvedemelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad stå 5 minutter.
  • 3 Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.
  • 4 Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.
  • 5 Tilsæt sigtemel, og rør dejen i 3-4 minutter med en ske eller dejkrog.
  • 6 Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.
  • 7 Kom vand på dine håndflader.
  • 8 Pres luften ud af dejen, og form den til en rund kugle.
  • 9 Læg kuglen på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.
  • 10 Efterhæv brødet i 30 minutter.
  • 11 Bag brødet midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Et godt brød

Opskriften er udviklet af