Engelsk steg af skinkeculotte

Sådan gør du

  • 1 Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle. Rids spækket i tern. Fjern kernehuset på æblet, og skær det i små både.
  • 2 Pil løgene og skær dem i tynde både.
  • 3 Skær spegeskinken i tynde strimler.Snit små lommer i kødet med en lille skarp kniv, og fyld med både af æble og løg samt skinkestrimler.
  • 4 Det er vigtigt, at fyldet ikke stikker ud af kødet.
  • 5 Hak overskydende fyld fint.
  • 6 Drys kødet med salt, peber og timian.
  • 7 Brun det på en pande ved god varme.
  • 8 Brun fedtsiden først.
  • 9 Brun derefter kødet hurtigt på alle sider, 4-5 minutter i alt, og læg det i et fad af passende størrelse.
  • 10 Hæld bouillon og cider ved og fordel resten af fyldet i fadet.
  • 11 Sæt fadet midt i en kold ovn.
  • 12 Tænd ovnen på 160 grader, og lad kødet stå i ca. 50 minutter til et stegetermometer viser en centrumtemperatur på 65 grader.
  • 13 Hæld stegeskyen med æbler, løg og skinke i en lille gryde.
  • 14 Tilsæt meljævning under piskning og lad saucen koge godt igennem.
  • 15 Smag til med salt, peber og et lille drys sukker. Servér stegen skåret i skiver med sauce, rosenkål, gulerødder og kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Engelsk steg af skinkeculotte

Opskriften er udviklet af