En tur med grisen i Beijing

Sådan gør du

  • 1

    Kødet

    Skær sølvsenen af mørbraden.
  • 2 Læg mørbraden i en skål.
  • 3 Hæld oystersaucen over og stil mørbraden i køleskab i ½-1 døgn.
  • 4 Vend kødet nogle gange.
  • 5 Tag kødet op af marinaden. Gem marinaden.
  • 6 Varm olien på en pande ved middel varme.
  • 7 Brun hurtigt mørbraden på alle sider.
  • 8 Pas på, hvis det er den søde oystersauce, kan kødet nemt blive for mørkt, hvis panden er for varm.
  • 9 Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad.
  • 10 Hvis der er marinade tilbage i skålen, hældes det over mørbraden.
  • 11 Sæt fadet i midten af en kold ovn.
  • 12 Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter.
  • 13 Hvis der bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.
  • 14

    Salat

    Skær et kryds i toppen af tomaterne.
  • 15 Kom dem i kogende vand.
  • 16 Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig.
  • 17 Kom dem i koldt vand. Fjern skindet.
  • 18 Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne.
  • 19 Skær tomaterne i lange tynde strimler.
  • 20 Skær porrerne i ca. 10 cm lange stykker.
  • 21 Halvér dem på langs og skær dem ud i meget tynde strimler.
  • 22 Skær løg i papirtynde skiver.
  • 23 Rist jordnødderne på en pande i olien til de er svagt lysebrune.
  • 24 Fjern evt. den mørke hinde, hvis den ikke er fjernet.
  • 25 Del de hele nødder i to halvdele.
  • 26 Pluk blade af koriander.
  • 27

    Dressing

    Hæld fløden i en skål.
  • 28 Tilsæt saft af en lime. Lad det stå nogle minutter.
  • 29 Pisk let i dressingen så den bliver tyktflydende.
  • 30 Tilsæt sukker. Smag til med citronsaft.
  • 31 Tag lidt af dressingen fra til pynt.
  • 32 Bland forsigtigt porrer, tomater, løg, jordnødder og koriander i dressingen.
  • 33 Anret salaten portionsvis eller på et fad.
  • 34 Læg lidt af dressingen i bunden af tallerkenen.
  • 35 Skær kødet i ca. 6 cm lange stykker.
  • 36 Skær hvert stykke i tynde skiver på langs af kødfibrene og anret dem oven på salaten.
  • {{recipeDoneText}} En tur med grisen i Beijing

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier