I stedet for at vende grøntsagerne i stuvningen, som traditionen byder, laver vi en lidt tynd sauce og drypper over.

Sådan gør du

  • 1 Halver gulerødderne på langs, og kom dem i en gryde med kogende letsaltet vand.
  • 2 Skær nu blomkål i buketter og kom i gryden.
  • 3 Skær stilken af bønnerne og kom i gryden til sidst.
  • 4 Smelt smørret i en gryde, og tag gryden fra varmen.
  • 5 Ryst mel og mælk sammen, og hæld blandingen i gryden.
  • 6 Pisk sammen.
  • 7 Stil gryden tilbage på blusset, og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 minutter.
  • 8 Kom lidt kogevand heri, og lad saucen simre i 5 minutter.
  • 9 Smag saucen til med salt og peber.
  • 10 Kom de afdryppede grøntsager på fad, og hæld sauce henover.
  • 11 Kom skinke og persille herpå og server.
  • {{recipeDoneText}} En slags snysk

Opskriften er udviklet af