Empanadas er et hit i de spansktalende lande. Det er en slags pirogger, som her laves med oksekød, søde kartofler og rosiner. Et dejligt, eksotisk pift til madpakken. 

Sådan gør du

  • 1 Kom smør i en skål og tilsæt vand, æg og salt. Bland sammen. Tilføj melet og ælt sammen til en dej. Rul dejen til en tyk pølse.
  • 2 Kom i en plastpose og læg på køl, imens fyldet laves.
  • 3 Skær løg, hvidløg og sød kartoffel i små tern.
  • 4

    Svits i olie på en pande. Tilsæt kødet og svits videre.

  • 5

    Kom krydderi, rosiner og vand heri og lad simre, indtil vandet er væk, og kartoflerne møre.

  • 6 Afkøl kødfyldet.
  • 7 Sæt varmluftsovnen på 165 grader.
  • 8 Kom æggehvide i en skål og blommen i en anden.
  • 9 Skær dejen i 12-14 skiver. Rul hvert stykke dej ud til en tynd cirkel.
  • 10 Kom lidt fyld på dejen. Pensl kanterne med æggehvide og luk til en halvcirkel. Pres dejen sammen med en gaffel.
  • 11 Læg på bagepapir. Pensl dejen med æggeblomme. Bag gyldne i cirka 20 minutter. Server lune.
  • {{recipeDoneText}} Empanadas

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier