Emmergryns-kåldolmere med pebercoulis

Emmergryns-kåldolmere med pebercoulis

Kåldolmere med fyld af emmergryns-"risotto"
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Fra hver slags kål tages 4 pæne, hele blade til at pakke dolmerne ind i. Blanchér bladene så de bliver lidt bløde, og put dem i koldt vand for at køle ned. Lad bladene dryppe af på et viskestykke. Snit yderligere ca. 100 gram af hver slags kål halv-fint, og sautér dem i smør eller olie, og stil det til side.
  • 2

    Emmergryn

    Sautér løg og hvidløg i en gryde, indtil de er klare. Tilsæt emmergryn, og lad dem svede med et par minutter. Tilsæt krydderurter og derefter vand/fond lidt efter lidt. Lad grynene simre under låg, indtil de er møre, ca. 30- 45 min. Når grynene er møre, rører du parmesan og det hakkede kål i.
  • 3 Pak emmergrynene ind i de blancherede kålblade, og læg dolmerne tæt i et ovnfast fad med lukningen nedad. Kom en smule vand eller bouillon i bunden. Læg smørklatter ovenpå dolmerne, og stil dem i en 200 grader varm ovn.
  • 4 Dolmerne serveres oven på en pebercoulis, som du laver ved at grille peberfrugter og chili til skindet bliver sort og blister op. Fjern derefter skind samt frøstand. Blend frugterne sammen med citron og olie til en lind sauce.
  • {{recipeDoneText}} Emmergryns-kåldolmere med pebercoulis

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier