Efterårssuppe med croutons

Denne suppe er oplagt til at få ryddet op i grøntsagsskuffen. Og så smager den tilmed skønt!

Sådan gør du

  • 1

    Etferårssuppe:

    Aftenen før: Sæt bønnerne i blød i minimum 12 timer. Sæt dem i køleskabet.
  • 2 Skyl bønnerne godt med koldt vand.
  • 3 Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
  • 4 Skyl og skræl grøntsagerne.
  • 5 Skær grøntsagerne i grove tern.
  • 6 Befri kyllingelårene for skind.
  • 7 Kom olivenolie i en tykbundet gryde og tænd for blusset.
  • 8 Tilsæt hvide bønner og rør godt rundt.
  • 9 Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager.
  • 10 Rist det hele af uden det får farve.
  • 11 Kom kyllingeunderlår, æblemost og vand i gryden.
  • 12 Lad gryden småkoge i ca. 30 minutter.
  • 13 Skyl og hak persille groft.
  • 14 Kom persille i gryden.
  • 15 Smag til med salt og peber.
  • 16

    Parmesan croutons:

    Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • 17 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 18 Pil hvidløg og hak det fint.
  • 19 Riv parmesanosten fint.
  • 20 Bland hvidløg og parmesanost.
  • 21 Skær fuldkornsbrødet i tern på 2x2 cm.
  • 22 Vend brødet i parmesanost.
  • 23 Læg brødet på bagepladen.
  • 24 Bag brødet i ca. 10 minutter til de er sprøde.
  • 25 Drys på suppen lige inden servering.
  • 26 Server godt 20 % til hvert barn (suppe + croutons) og knap 30 % til hver voksen (suppe + croutons)
  • {{recipeDoneText}} Efterårssuppe med croutons

Opskriften er udviklet af