Bag dine egne spandauere og fyld dem med hvad du allerbedst kan lide. Det er nemt og smagen er i top!

Sådan gør du

  • 1

    Hjemmebagte spandauere:

    Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • 2 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 3

    Del hver butterdej plade i to.

  • 4 Kom marmelade på midten af pladen.
  • 5 Luk de fire hjørner ind mod midten.
  • 6 Hak mandlerne meget fint.
  • 7 Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel.
  • 8 Drys de finthakkede mandler over.
  • 9 Læg spandauerne på bagepapiret.
  • 10 Bag spandauerne i ca. 15 minutter til butterdejen er gylden og sprød.
  • 11

    Æggepandekage med skinke og ost:

    Slå 1 æg ud i en skål.
  • 12 Pisk ægget sammen med lidt salt og peber.
  • 13 Sæt en stegepande på et blus og varm stegepanden op.
  • 14 Hæld æggemassen ud på panden og steg den ca. 2 minutter på hver side.
  • 15 Gentag til du har 4 pandekager.
  • 16 Skyl champignonerne og del dem i kvarte.
  • 17 Rist champignonerne på stegepanden.
  • 18 Kom en skive skinke på hver pandekage, drys med revet ost og ristede champignon.
  • 19 Rul pandekagen sammen og del den i to. Pynt evt. med lidt ristede champignon.
  • 20

    Pærer, ost og honning:

    Skyl pærerne, fjern kernehus og skær dem i både.
  • 21 Skær osten i bjælker.
  • 22 Læg pærerne på tallerkenen, kom honning og sort peber over. Læg ostebjælkerne på til slut.
  • 23

    Efterårs morgen smoothie:

    Kom havregryn på en stegepande.
  • 24 Rist havregryn til de er gyldne.
  • 25 Fjern stegepanden fra blusset.
  • 26 Skyl brombær
  • 27 Kom yoghurt, kakao, honning og brombær i en blender.
  • 28 Blend til en homogen masse.
  • 29 Fordel smoothien i fire glas.
  • 30 Drys ristede havregryn på toppen.
  • 31

    Grove morgenboller:

    Kom vand i en stor skål.
  • 32 Opløs gæren i vandet.
  • 33 Bland fuldkornsmel og hvedemel i en skål.
  • 34 Kom lidt af melblandingen i vandet og rør godt.
  • 35 Kom græskarkernerne og salt i dejen og rør godt.
  • 36 Kom mel i dejen indtil dejen har en passende konsistens.
  • 37 Ælt dejen godt i ca. 8-10 minutter, gerne på en røremaskine.
  • 38 Kom husholdningsfilm over skålen.
  • 39 Lad den hæve i 30 minutter et lunt sted.
  • 40 Kom bagepapir på en bageplade.
  • 41 Form dejen til boller a ca. 70 gram.
  • 42 Læg bollerne på bagepladen og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • 43 Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • 44 Kom bollerne i ovnen og bag dem i ca. 20-25 minutter.
  • 45 Tjek om bollerne er gennembagte ved at banke dem under bunden, de skal lyde hult.
  • 46 Servering pr. barn: 1 spandauer,1 æggepandekage (1/4 af opskriften), ¼ af pærer, ost, honning ,¼ af smoothie, 1 bolle á 70 g med marmelade på begge halve
  • 47 Servering pr. voksen:1 spandauer,1 æggepandekage (1/4 af opskriften), ¼ af pærer, ost, honning, ¼ af smoothie, 1 bolle á 70 g med marmelade på begge halve, 1 bolle á 70 g med hytteost på begge halve
  • {{recipeDoneText}} Efterårsbrunch 2.0

Tip

Du kan også bruge fire dejlige fuldkornsmorgenstykker. Bollerne kan også hæve koldt natten over. Så skal du kun bruge 15 g gær.

Opskriften er udviklet af