Brunchpandekager, yoghurt, blødkogt æg og en sprød kartoffelcake. Det er opskriften på en skøn brunch.

Sådan gør du

  • 1

    Æblekompot:

    Skyl æblerne, fjern kernehus og del i både.
  • 2 Hak hasselnødderne groft.
  • 3 Kom æbler, hasselnødder, honning og mynte i en gryde.
  • 4 Tænd for gryden og kog det ca. 12 minutter til æblerne er moste.
  • 5

    Brunchpandekager:

    Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
  • 6 Bland olie, kærnemælk, minimælk og æg i en anden skål.
  • 7 Bland de tørre og våde ingredienser sammen.
  • 8 Rør til dejen er glat og uden klumper.
  • 9 Kom smør på en stegepande.
  • 10 Tænd for blusset og lad smørret smelte.
  • 11 Kom ca. 2 spsk. dej på panden.
  • 12 Steg pandekagen på begge sider til de er gyldne.
  • 13 Fortsæt til du har brugt al dejen.
  • 14 Server med æblekompot.
  • 15

    Yoghurt med pærer og ristede gryn:

    Kom havregryn på en stegepande.
  • 16 Tænd for blusset og rist til havregrynene er gyldne.
  • 17

    Skyl pærerne, fjern kernehus og skær i tynde både.

  • 18

    Kom yoghurten i fire glas, stik pærebådene i og drys med ristede havregryn til slut.

  • 19

    Blødkogt æg med groft rugbrød:

    Kom vand i en gryde.
  • 20 Sæt gryden på et blus og kog vandet op.
  • 21 Kom æggene i vandet og lad dem koge cirka fem minutter.
  • 22 Læg rugbrød på en brødrister og rist det på begge sider.
  • 23 Smør rugbrødet med sennep.
  • 24 Del hver skive rugbrød i to halve.
  • 25 Server 1 blødkogt æg og ½ skive rugbrød til hver person.
  • 26

    Kartoffelcakes med ketchup:

    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • 27 Skyl champignonerne for jord.
  • 28 Hak dem groft.
  • 29 Riv de kogte kartofler på et rivejern.
  • 30 Bland champignon og kartoffel.
  • 31 Kom rapsolie på en stegepande.
  • 32 Sæt stegepanden på et blus og varm stegepanden op.
  • 33 Form kartofler og champignon til en pandekage og steg på stegepanden.
  • 34 Krydr med salt og peber.
  • 35 Læg kartoffelcakes i et ildfast fad.
  • 36 Kom fadet i ovnen i ca. 10 minutter.
  • 37 Server med ketchup.
  • 38 Servering pr. barn:20 % æblekompot,20 % brunch pandekage,1/4 af yoghurt, 1/4 af æg og rugbrød, 1/4 af kartoffelcakes, 2 dl æblemost at drikke til
  • 39 Servering pr. voksen:30 % æblekompot, 30 % brunch pandekage, 1/4 af yoghurt, 1/4 af æg og rugbrød, 1/4 af kartoffelcakes, 2 dl æblemost at drikke til
  • {{recipeDoneText}} Efterårsbrunch 1.0

Opskriften er udviklet af