Dukkepandekager med cremede jordbær

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7.9 g.
  • Kulhydrater 32.6 g.
  • Fedt 12.2 g.
  • Energifor./ pers 270 kcal
  • Fedtenergi 40 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 100 grader, kom 25 g smør i en lille ovnfast skål og stil den i ovnen til smørret er smeltet. Tag skålen med smør ud. Men lad stadig ovnen være lun på de 100 grader, så kan du opbevare pandekagerne her på en tallerken og med et stykke folie over, hvis du vil servere dem på én gang. 

  • 2

    Tag en skål og kom æggene i. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud på sukkeret, som du har lagt på et skærebræt. Mas ligesom vaniljekornene ved sukkeret med den flade side af en smørekniv.

  • 3

    Kom sukker og vanilje op i skålen. Pisk med et piskeris, kom salt, mælk og mel i. Pisk lidt, kom det smeltede, afkølede smør i og pisk lidt til du har en fin blank dej. Ikke piske voldsomt på noget tidspunkt. 

  • 4

    Varm nu din pande op med fordybninger til 4 eller 7 små pandekager, kom lidt smør på panden ved første bagning, selv om det er en slip-let pande, bare lidt. Bage nu pandekagerne og hold dem lune i ovnen. Der bliver 16 pandekager af denne portion. 

  • 5

    Servér dem med cremet jordbærmarmelade. Pandekagerne kan også spises med strøsukker.

  • {{recipeDoneText}} Dukkepandekager med cremede jordbær

Tip

Det smager rigtig godt med banan og sirup til pandekagerne. Alle mulige slags friske bær og frisk frugt til pandekagerne er superlækkert! Gå bare i gang, melon og ananas – ferskner og nektariner.

Opskriften er udviklet af