Sådan gør du

  • 1 Læg kødet i en skål, der rummer ca. 3 liter.
  • 2 Skær grøntsagerne til marinaden i mindre stykker og læg dem ved kødet.
  • 3 Tilsæt krydderbuket og peberkorn og hæld rødvin ved.
  • 4 Læg plastfilm over skålen og sæt den i køleskab i ca. 1 døgn.
  • 5 Vend evt. kødet efter den halve tid. ognbsp;
  • 6 Tag kødet op og dup det tørt med køkkenrulle.
  • 7 Skær baconen i tynde strimler.
  • 8 Skær gulerødderne i lange smalle bjælker, løgene i store tern.
  • 9 Skær blegsellerien i tværgående snitter, ca. 2 cm brede, tomaterne i kvarte og hvidløgene i skiver.
  • 10 Skær den gule skal af appelsinen med en kartoffelskræller.
  • 11 Varm olien i en stegegryde og svits baconen.
  • 12 Tilsæt kødet og brun det godt på alle sider. ognbsp;
  • 13 Tag kødet op, kom grøntsager og appelsinskal i gryden og svits det et par minutter.
  • 14 Læg kødet tilbage i gryden.
  • 15 Tilsæt siet marinade og balsamico og bring det i kog uden låg.
  • 16 Læg låget på, og lad dauben koge ved ganske svag varme 1½ - 1¾ time.
  • 17 Kog til kødet er mørt og slipper benet. ognbsp;
  • 18 Tag boven og appelsinskallen op, kog skyen med grøntsager lidt ind uden låg og jævn med saucejævner.
  • 19 Smag saucen til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Daube på svinebov

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier