Dampkogt rugbrød fra Island

Supergodt til ost. Den lange kogetid giver et brød, der minder om pumpernikkel. Brødet kan skæres meget tyndt i fine, firkantede skiver.

Sådan gør du

  • 1 Bland rugmel, hvedemel, bagepulver, salt og farin i en skål.
  • 2 Lun mælken, evt. med molasse, til den er ca. 40 grader, rør mælken i melblandingen, til du har en god dej.
  • 3 Smør mælkekartonerne med smeltet smør og fordel dejen i de to kartoner.
  • 4 Luk kartonerne, så der ikke kan komme væske ind.
  • 5 Stil kartonerne med dej i gryden.
  • 6 Hæv dem evt., så de står på noget.
  • 7 Fyld vand mindst halvt op på kartonernes side og bring gryden i kog.
  • 8 Læg låg på gryden.
  • 9 Hvis den ikke kan lukkes, fordi kartonerne er for høje, kan du lægge sølvpapir på og binde en snor rundt om, så der ikke kan komme damp ud.
  • 10 Lad brødene koge på lavt blus i ca. 3½ time og kig ind­imellem.
  • 11 Gryden må ikke koge tør.
  • 12 Tag kartonerne med brød op af gryden og befri brødet, så det kan afkøle på en rist.
  • 13 En cylinderformet metaldåse kan bruges i stedet for mælkekartonerne
  • {{recipeDoneText}} Dampkogt rugbrød fra Island

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier