Dampede blåmuslinger med urter og fløde

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 6 g.
  • Energifor./ pers 607 kcal
  • Fedtenergi 47 %

Sådan gør du

  • 1

    Skyl og kig blåmuslingerne efter. De, der er åbne, og som ikke lukker sig, ved et slag mod bordkanten, skal kasseres. 

  • 2

    Rør skyr med mayonnaise og hvidløg og smag til med salt og peber. 

  • 3

    Skær skalotteløg, hvidløg, porre, bladselleri og forårsløg fint og steg det blødt og blankt i olivenolie, krydr med salt og peber.

  • 4

    Kom hvidvin ved og kog det op. Hæld muslingerne i og læg låg på. Lad det bulderkoge i 2 minutter. Tag låget af, og kig om muslingerne er ved at åbne sig. Hæld fløde ved og lad det koge godt op omkring muslingerne. Vend godt. De muslinger, der ikke har åbnet sig i varmen, skal kasseres. 

  • 5

    Anretning

    Anret muslingerne i dybe tallerkner, med suyppen og brød og hvidløgsmayonnaise ved siden af.

  • {{recipeDoneText}} Dampede blåmuslinger med urter og fløde

Tip

For mindre fedt, undlades piskefløden, eller erstattes af hakkede dåsetomater. Hvidvin kan erstattes af grøntsagsbouillon. Til muslingerne spises lunt lyst rustikt brød eller pommes frites – således moules frites, ledsaget af en hvidløgs-mayonnaise-skyr-creme (aioli).

Opskriften er udviklet af