Dampede blåmuslinger med sprøde grøntsager

Sådan gør du

  • 1 Rens blåmuslingerne godt og grundigt under hanen og fjern "skægget", hvis det ikke allerede er gjort. Husk at tjekke om nogle af muslingerne er åbne, inden de koges. Er de åbne inden, kan du slå dem mod bordplanen - lukker de sig, er de gode nok. Forbliver de åbne, skal de kasseres.  
  • 2 Hæld de rensede blåmuslingerne i en gryde. Tilsæt smør, æblemost, hvidløg, salt og hakket skalotteløg. Lad muslingerne dampe ved høj varme, til de har åbnet sig. Det tager ca. fem minutter. Muslingerne der ikke har åbnet sig under dampningen i gryden, skal kasseres.    Tilsæt afslutningsvis citronsaft i gryden. 
  • 3 Fritér løg i olie på en varm pande. Tag løgene af panden når de har fået en gylden farve og lad dem derefter dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  • 4 Grill porre og forårsløg på grillen eller brug en pande. De skal have en gylden overflade - så er de færdige. 
  • 5 Når porre og forårsløg er færdige på grillen, skæres de i mindre stykker. Skær også de friske, grønne asparges i mindre stykker. Husk at skære bunden af de grønne asparges, da den kan ikke spises. Hvis du foretrækker at grille de grønne asparges, kan du selvfølgelig også gøre det. 
  • 6 Kom alle grøntsagerne i en skål og vend dem i en god olivenolie. 
  • 7 Tilsæt smørsaucen fra gryden og vend grøntsager og smørsauce godt sammen. 
  • 8 Anret blåmuslingerne på en tallerken. Kom grøntsagerne og smørsaucen over muslingerne. Afslut med de friterede løg. 
  • {{recipeDoneText}} Dampede blåmuslinger med sprøde grøntsager

Tip

Smid evt. en håndfuld frisk persille på toppen og servér med et frisk, lunt stykke brød. 

Opskriften er udviklet af