Cuvette af ungkvæg med surt og sødt

Sådan gør du

  • 1 Sure bær: Hæld frugteddike, salt og sukker i en gryde.
  • 2 Kog det op og hæld tranebærerne i gryden.
  • 3 Rør rundt, køl af og lad dem trække mindst en time på køl.
  • 4 Søde løg: Skræl løgene og skær dem i meget tynde skiver.
  • 5 Varm olien i en gryde ved moderat varme og kom løgene i.
  • 6 Lad det stå og simre UDEN at tage farve i 35 minutter.
  • 7 Tilsæt frugteddike og sukker og lad det stå og simre i yderligere 20 minutter.
  • 8 Stil det til side.
  • 9 Rids fedtet på oversiden af stegen.
  • 10 Kom den på en kold pande og brun den på middel varme på begge sider.
  • 11 Krydr med salt og peber, sæt cuvetten i kold ovn og tænd på 150 grader.
  • 12 Steg til centrum-temperaturen er 60-62 grader, det tager ca. 45 minutter.
  • 13 Selleri-/æblekompot : Skræl selleri og æbler og skær dem i tern på 1x1 cm.
  • 14 Vend æbleternene i lidt æbleeddike.
  • 15 Sauter halvdelen af sellerien og æblerne i olien og tilsæt lidt vand.
  • 16 Damp til mos under låg ved svag varme.
  • 17 Tilsæt resten af selleriternene, sammen med timianblade.
  • 18 Damp videre, til de er let møre.
  • 19 Vend de sidste æblestykker i den varme kompot.
  • 20 Smag til med salt, peber, sukker, reven peberrod og frugteddike.
  • {{recipeDoneText}} Cuvette af ungkvæg med surt og sødt

Opskriften er udviklet af