Culottesteg med rodfrugter

I en stegeso får culotten smag og bliver saftig. Rodfrugterne i bunden får en fin, aromatisk smag.

Sådan gør du

  • 1 Skær gulerødder og persillerødder i mundrette stykker.
  • 2 Halver evt. champignonerne.
  • 3 Kom grøntsager, timian, salt og peber i bunden af stegesoen, og vend rundt.
  • 4 Skær evt. nogle ridser i fedtkanten, og gnid kødet med salt og peber.
  • 5 Læg stegen på grøntsagerne, læg låg på, og sæt kødet i en kold ovn.
  • 6 Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 1 time.
  • 7 Nu er det godt at undersøge, om stegen fået nok. Det gør man bedst med et stegetermometer.
  • 8 55-60 grader og kødet er rosa stegt. 65-68 grader og kødet er gennemstegt.
  • 9 Hvis du ønsker fedtkanten mere sprød, kan du fjerne låget og lade stegen få yderligere nogle minutter under grillen.
  • 10 Skræl og skær kartofler og selleri i mindre stykker, og kog dem bløde i ca. 15 minutter.
  • 11 Mos dem med en klat smør og lidt kogevand.
  • 12

    Smag til med salt, peber og lidt trøffelolie.

  • {{recipeDoneText}} Culottesteg med rodfrugter

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier