Sådan gør du

  • 1 Fjern senen på undersiden af culotten, så trækker den sig ikke så meget sammen under stegningen.
  • 2 Rids fedtlaget på culotten og snør stegen.
  • 3 Snøringen giver en pænere steg
  • 4 Gnid culotten med salt og peber og læg den i en lille bradepande.
  • 5 Brun den i ovnen ca. 10 min. ved 250°.
  • 6 Dæmp varmen og steg videre ved 160° 40-50 min., afhængig af hvor rødt kødet skal være.
  • 7

    Servering:

    Serveres med bagte kartofler, grøn salat eller tomatsalat samt grønne bønner.
  • 8

    Variation:

    Langtidsstegt culotte: Brun stegen på en pande og læg den i en lille bradepande.
  • 9 Steg culotten 1-4 timer ved 100-120°, til et kødtermometer viser 60-62°.
  • {{recipeDoneText}} Culottesteg

Tip

Culotten kan gnides med knust hvidløg, inden den sættes i ovnen, og den kan steges på et lag af skivede champignoner blandet med hakket persille og lidt hakket estragon.

Opskriften er udviklet af