Culotte med flødekartofler og ovnbagte tomater

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Ovnbagte tomater
  • 2 Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad.
  • 3 Bland olie, eddike, salt og sukker.
  • 4 Pensl blandingen over tomaterne.
  • 5 Drys peber og hakkede krydderurter over og sæt tomaterne i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter.
  • 6 Giv dem evt. lidt grillvarme til sidst.
  • 7 Tomaterne kan laves i god tid og varmes op igen, når de skal spises.
  • 8 Flødekartofler (Gratin dauphinoise)
  • 9 Skræl kartoflerne.
  • 10 Pil og hak hvidløgsfeddet fint.
  • 11 Smør et ildfast fad med en smule af smørret.
  • 12 Skær kartoflerne i tynde skiver og tør dem.
  • 13 Læg kartoflerne lagvis i fadet, drys ost, muskatnød, laurbærblad, salt og peber mellem lagene.
  • 14 Bland mælk og fløde i kog og hæld det over.
  • 15 Fordel resten af smørret over kartoflerne.
  • 16 Tænd ovnen på 180°.
  • 17 Sæt fadet i ovnen og skru ned på 160° efter 45 minutter.
  • 18 Lad kartoflerne gratinere i yderligere, ca. 30 min.
  • 19 Kødet
  • 20 Dup culotten tør med køkkenrulle.
  • 21 Rids fedtet og gnid stegen med salt.
  • 22 Varm en pande op ved god varme.
  • 23 Læg culotten med fedtsiden nedad på panden og brun den godt på alle sider.
  • 24 Drys med timianblade og peber.
  • 25 Mas de upillede hvidløgsfed og læg dem oven på stegen.
  • 26 Sæt stegen i ovnen til kartoflerne og steg den til centrumtemperaturen er 55-60° - rød/rosa, 60-65° - rosa/gennemstegt eller 65-68° - gennemstegt.
  • 27 Skær stegen for og server med flødekartofler, ovnbagte tomater og evt. en grøn salat.
  • Så er det spisetid! Culotte med flødekartofler og ovnbagte tomater

Opskriften er udviklet af