Culotte af ungkvæg med enebær, bagte kartofler, salat og hvidløgscreme

Sådan gør du

  • 1 Rids fedtsiden på culotten med spidsen af en kniv.
  • 2 Stød enebær og salt i en morter eller elektrisk krydderikværn til enebærrene er findelt.
  • 3 Kom sukker i blandingen.
  • 4 Gnid stegen grundigt med blandingen og sæt den på køl i minimum 3 timer, gerne 12.
  • 5 Tænd op i grillen – mindst ½ time før brug.
  • 6 Den er klar til brug, når kullene er grå, og alle flammer er væk.
  • 7 Skær bunden af løgene og lad resten af skallen sidde på.
  • 8 Skrub kartoflerne.
  • 9 Kom culotte, kartofler, hvidløg og løg på grillen.
  • 10 Alt skal stege ved indirekte varme.
  • 11 Culotten skal stege ca. 40 minutter, brug et stegetermometer, og tag stegen af, når det viser 58 grader.
  • 12 Skyl, tør og hak de to bundter krydderurter groft.
  • 13 Skyl salaten og skær den i strimler.
  • 14 Kom det i en skål.
  • 15 Hvidløget skal have ca. 30 minutter.
  • 16 Tag det af, når det er blevet blødt.
  • 17 Pil skallen af og hak kødet fint, næsten helt til mos og bland det med yoghurt/creme fraiche.
  • 18 Smag til med salt og peber.
  • 19 Tag løgene af, når de er ved at poppe ud af deres skaller, det tager ca. 30 minutter.
  • 20 Pres kødet ud og skær det i grove stykker.
  • 21 Bland med salaten og smag til med olie, eddike, salt og peber.
  • 22 Skær et kryds i kartoflerne og drys dem med salt og friskkværnet peber.
  • 23 Server som på billedet.
  • {{recipeDoneText}} Culotte af ungkvæg med enebær, bagte kartofler, salat og hvidløgscreme

Opskriften er udviklet af